português | español | français | català

logo

Database search

Database:
FONS
Search:
BEGUDES ALCOHOLIQUES []
References found:
Showing:
1 .. 20   in format [Default]
page 1 of 3
go to page          


1 / 43
select
print

Bookmark and Share
La Damm neix a la França Xica / text de Joan Lyado Rubio
Lyado Rubio, Joan


En: Icària : papers de l'Arxiu Històric del Poblenou. Barcelona, núm. 24 (2024) , p. 52-54 : il. (Secció B. Singulars) 
Número monogràfic: La França Xica; de la Guerra dels Segadors a Diagonal Mar.



Matèries: Instal·lacions industrials ; Fàbriques ; Indústria alimentària ; Begudes alcohòliques ; Industrials
Matèries: Huentzmann Damm, August (1843-1874) ; Camps i Puigmartí, Francisco Javier (18??-1890)
Matèries:Damm
Àmbit:França Xica - Barcelona ; Poblenou - Barcelona
Cronologia:[1872 - 1874]
Localització: Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; B. Poblenou-Manuel Arranz (Sant Martí); B. Xavier Benguerel (Sant Martí-Barcelona)


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 43
select
print
Text complet
Bookmark and Share
La Tisana, un combinat de cava genuí de Palamós / Gabriel Martín Roig
Martín i Roig, Gabriel


En: Revista del Baix Empordà. Palamós, núm. 74 (setembre 2021), p. 61-68 : il. (Història
Notes.


Matèries: Cava ; Begudes alcohòliques ; Bars i cafès ; Lleure
Matèries:Castellet de Palamós, el
Àmbit:Palamós
Cronologia:[1965 - 1970]
Accés: https://revistabaixemporda.cat/hemeroteca/
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Popular (Palafrugell); B. Octavi Viader i Margarit (Sant Feliu de Guíxols); B. Mercè Rodoreda (Castell-Platja d'Aro); B. Pere Blasi (Torroella de Montgrí)


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 43
select
print

Bookmark and Share
Fàbriques d'alcohol a Móra d'Ebre / Ramon Calanda Alfonso
Calanda Alfonso, Ramon


En: Riuada : revista d'informació cultural. Móra d'Ebre. 2a època, Núm. 18 (octubre 2000), p. 27-29
Exemplar dedicat a l'arqueologia industrial. Inclou article sobre la fàbrica de begudes de Joan Solé, unes de les fàbriques més conegudes.



Matèries: Indústria vinícola ; Fàbriques ; Begudes alcohòliques ; Licors i aiguardents ; Arqueologia industrial
Àmbit:Móra d'Ebre
Cronologia:[2000]
Localització: B. Pública de Tarragona; B. Pública Comarcal (Mora d'Ebre)


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 43
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Estudio de la estabilidad de las cervezas artesanales de "Les Clandestines de Montferri" : análisis fisicoquímico, microbiológico y sensorial [Fitxer informàtic] / Alberto Cendón Fernández ; [dirigit per: María Jesús Torija Martínez]
Cendón Fernández, Alberto


2018
Dirigida per: Torija Martínez, María Jesús. Universitat Rovira i Virgili, 2018
1 recurs electrònic
Treball final de màster.

Currently, a rapid growth of microbreweries is emerging in Spain, causing the emergence of a large number of brands of craft beers, with Catalonia being the community with the most micro-factories in its territory. This concept of beer, understood as a local product, with identity and quality, has boosted its own industry. That is why the quality of the beer they produce and their organoleptic characteristics have become one of the main concerns of microbreweries. In this work a stability study of different beers elaborated in the microbrewery ''Les Clandestines de Montferri'', Tarragona, has been carried out. For this, two types of study have been done; On the one hand, physicochemical, microbiological and sensorial analyzes of different types of beers have been carried out after three, six and twelve months after storage in order to check their status and quality, and on the other hand, beers elaborated during my stay in practices, during time zero, one and two months, thus analyzing their physicochemical, microbiological and sensorial evolutions.


Matèries: Indústria alimentària ; Begudes alcohòliques ; Enologia
Matèries:Clandestines de Montferri, les
Àmbit:Montferri
Cronologia:[2018]
Autors add.:Torija Martínez, María Jesús (Dir.)
Accés: http://hdl.handle.net/20.500.11797/TFM328
Localització: Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 43
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Análisis e implantación de control de calidad en micro cervecería "les clandestines de Montferri" [Fitxer informàtic] / Antonio Jesús Galán Jiménez ; [dirigit per: Roger Plata Cots]
Galán Jiménez, Antonio Jesús


2017
Dirigida per: Plata Cots, Roger. Universitat Rovira i Virgili, 2017
1 recurs electrònic
Treball final de màster.


Matèries: Indústria vinícola ; Begudes alcohòliques ; Enologia ; Control de qualitat ; Cellers
Matèries:Clandestines de Montferri, Les
Àmbit:Montferri
Cronologia:2017
Autors add.:Plata Cots, Roger (Dir.)
Accés: http://hdl.handle.net/20.500.11797/TFM276
Localització: Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 43
select
print

Bookmark and Share
Cervesa i País : història i cuina de les cerveses catalanes / David Bea Castaño, David Solé Torné
Bea i Castaño, David


Sant Vicenç de Castellet : Farell Editors, 2023
194 p. : il ; 23 cm (Rebost i Cuina, 26) 
ISBN 9788417116712

La cervesa està estretament vinculada a la nostra vida social com un petit plaer i avui Catalunya és un gran país cerveser amb lloat prestigi mundial. Amb aquest llibre us oferim un tomb per la història de la popular beguda i un ampli receptari que incorpora notes de tast i maridatges dels diferents estils emprats (cerveses roses i ambrades, les d'estil belga i monàstic, amb herbes, espècies i flors, les llupolades, les sour (àcides), les fumades, les negres i les Strong Ale d'estil britànic), demostrant que la cervesa és un ingredient top per fer elaboracions dolces o salades, fresques o contundents, tradicionals o modernes, però sempre a l'abast de tothom. L'univers de la cervesa catalana és tant emocionant com complex i aquí teniu un llibre aclaridor, que li traureu molt bon partit i està tan viu com les nostres cerveseries, les que hi ha i les que hi haurà. Us atreviu a cuinar-la? Us atreviu a fer cervesa a casa? Us ho expliquem en detall. (Editorial).



Matèries: Begudes alcohòliques ; Receptes culinàries ; Costums alimentaris ; Indústria alimentària
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[0000 - 2023]
Autors add.:Solé i Torné, David


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 43
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Història de l'arribada de la cervesa a Catalunya / Ricard Paradís i Martín
Paradís Martín, Ricard


En: 191770 Històries de Barcelona : especial "Catxipanda, diari no diari d'història". Sant Andreu de Palomar, Barcelona : TOT Història Associació Cultural : Llop Roig-Llibres i Cultura, 2019. p. 98-101
 (La Barcelona conservadora i industrial


Matèries: Indústria alimentària ; Begudes alcohòliques ; Empreses industrials
Àmbit:Barcelona ; Catalunya
Cronologia:[1850 - 2018]
Accés: https://catxipanda.tothistoria.cat/blog/2018/08/01/historia-de-larribada-de-la-cervesa-a-catalunya-per-ricard-paradis/
Localització: Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 43
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Arqueologia, viticultura i consum de begudes alcohòliques : els primers vins de Catalunya (segles VII-VI aC) / segles VII - VI aC
Sardà Fabra, Samue


En: Estudis d'Història Agrària. Barcelona, núm. 26 (2014) , p. 85-114 : il. (Dossier
Bibliografia. Resums en català i anglès.

En aquests darrers anys, la recerca arqueològica desenvolupada en territori català ha permès aprofundir en l'estudi de múltiples evidències relacionades amb els orígens de la viticultura. Les primeres dades arqueològiques relacionades amb el consum de vi ens ubiquen a mitjan segle VII aC i ens informen de la distribució d'un producte exòtic i de circulació limitada que arriba al litoral català a través del comerç fenici. Les evidències documentades suggereixen la seva ràpida acceptació en el marc de múltiples litúrgies i celebracions col·lectives (banquets comunitaris, festes vinculades al cicle agrícola, rituals de pas, banquets funeraris, etc.) que ens indiquen el seu caràcter diferencial com a producte de consum excepcional o de prestigi.


Matèries: Edat antiga ; Conreus ; Vinya ; Begudes alcohòliques ; Arqueologia ; Objectes arqueològics ; Estructures arqueològiques
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[700 aC - 501 aC]
Accés: https://www.raco.cat/index.php/EHA/article/view/291149
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Biblioteca Borja (URL)


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 43
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Hi ha trens que és millor no agafar / Mònica Bosch Pueyo, Siliva de Ferrater Huertas
Bosch Pueyo, Mònica


En: Gausac. Sant Cugat del Vallès, núm. 50 (2017) , p. 65-92 : il. (Estudis
Premi Joan Auladell 2016 per a treballs de recerca de batxillerat. Bibliografia i fonts. Resums en català, castellà i anglès.


Matèries: Treballs escolars ; Estudi sociològic ; Joventut ; Adolescència ; Begudes alcohòliques ; Alcoholisme ; Enquestes
Àmbit:Sant Cugat del Vallès ; Catalunya
Cronologia:[2008 - 2016]
Autors add.:Ferrater Huertas, Silvia de
Accés: https://www.raco.cat/index.php/GAUSAC/article/view/376965
Localització: Biblioteca Gabriel Ferrater (Sant Cugat del Vallès); Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Barcelona; Arxiu Històric de Sabadell; Universitat Pompeu Fabra; UAB: Sibhil·la; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 43
select
print

Bookmark and Share
Damm: una empresa històrica i familiar amb influència en el sector alimentari de Catalunya / pel Departament de Comunicació de Damm



En: 184432 Alimentació i nutrició a Catalunya : industrials, productors i científics. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans : Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació : Centre Català de la Nutrició de l'IEC, 2019



Matèries: Empreses familiars ; Indústria alimentària ; Begudes alcohòliques
Àmbit:Barcelona ; Catalunya
Cronologia:1876 - 2019
Autors add.:Damm. Departament de Comunicació
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 43
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Modernización tecnológica y cambio empresarial en la indústria cervecera barcelonesa, 1870-1930 : un enfoque chandleriano = Technological Modernization and Business Change in the Barcelona Beer Industry, 1870-1913. A Chandlerian Approach / Xavier García Barber
García Barber, Xavier


En: Revista de Historia Industrial. Barcelona, núm. 67 (2017) , p. 69-94

L'inici de la fabricació de cervesa de baixa fermentació a Barcelona, a inicis de la dècada de 1870, va donar lloc a una beguda amb unes característiques organolèptiques que la feien més popular: menor càrrega etílica i més espumosa i transparent que la d'alta fermentació elaborada fins llavors. La seva producció va condicionar una major inversió en noves tecnologies, entre les quals es va destacar la producció de fred artificial, que van motivar un notable augment en costos fixos. Aquesta situació va significar, d'una banda, requeriments de finançament aliè. Per una altra, va impulsar el desenvolupament d'estratègies d'associacionisme entre els principals fabricants a causa de sobreproduccions. Finalment, es van posar en marxa processos de fusió motivats, per l'aparició d'economies d'escala, que van portar a la formació d'un oligopoli en 1910. Aquestes estratègies que van consolidar una nova estructura en la indústria cervesera barcelonina tenen molts punts en comú amb els postulats sobre la gran empresa enunciats per Chandler.


Matèries: Indústria alimentària ; Begudes alcohòliques ; Producció industrial ; Empreses industrials ; Instal·lacions industrials ; Tecnologia ; Innovació tecnològica
Àmbit:Barcelona
Cronologia:1870 - 1913
Accés: https://www.raco.cat/index.php/HistoriaIndustrial/article/view/320163
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; Arxiu Històric de Sabadell; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 43
select
print
Text complet
Bookmark and Share
SA Damm. Mestres cervesers des de 1876 / [ressenya de:] Raimon Soler Becerro
Soler i Becerro, Raimon


En: Revista de Historia Industrial. Barcelona, núm. 23 (2003) , p. 239-242
Ressenya de:
- Cabana, Francesc. SA Damm. Mestres cervesers des de 1876 / Francesc Cabana. Barcelona : SA Damm, 2001


Matèries: Indústria alimentària ; Begudes alcohòliques ; Empreses industrials ; Ressenyes
Matèries:Damm
Àmbit:Barcelona
Cronologia:1876 - 2001
Accés: https://www.raco.cat/index.php/HistoriaIndustrial/article/view/73922
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; Arxiu Històric de Sabadell; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 43
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Sifons, gasoses, licors... / David Pujol i Roser Bech, coordinació ; Enric Pujol, Antoni Egea, Joan Ferrerós, [et al.]



En: Alberes. Cassà de la Selva, núm. 19 (primavera-estiu 2018), p. 34-70 : il. (Dossier

Abans que es popularitzessin els refrescos impulsats per les grans empreses a molts dels nostres municipis d'una certa rellevància hi havia una petita fàbrica de sifons, 'gracioses' o destil·lats diversos. En aquest número recuperem-ne la història; parlarem de l'Anís Empordanès i de l'Anís Barcino, de la fàbrica de gasoses de Gaietà Ferrer de Roses, de les Carbòniques Punset de Figueres, de Can Roig de Garriguella, dels sifons Callol Callol de l'Escala. També hem anat a alguna casa on encara fan ratafia o altres licors d'herbes.


Matèries: Indústria alimentària ; Botigues i comerços ; Begudes alcohòliques ; Licors i aiguardents ; Producció ; Distribució comercial ; Empreses familiars
Àmbit:Alt Empordà
Cronologia:[2018]
Autors add.:Pujol i Fabrelles, David (Ed.) ; Bech Padrosa, Roser (Ed.) ; Pujol i Casademont, Enric ; Egea i Codina, Antoni ; Ferrerós, Joan
Accés: https://goo.gl/vzSxDX [Exemplar complet (accés restringit)]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; B. Sala de Lectura Miquel Pairolé (Quart); B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Ramon Bordas i Estragués (Castelló d'Empúries)


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 43
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Sifons, gasoses i ratafia / Jordi Nierga, coordinació ; Mònica Font, Ramon Estéban Bochaca, Salvador Garcia-Arbós, [et al.]



En: Garrotxes. Cassà de la Selva, núm. 21 (primavera-estiu 2018), p. 29-70 : il. (Dossier

Abans que les grans empreses de begudes estrangeres arribessin amb una força gairebé omnipresent al nostre territori, molts dels municipis de la contrada elaboraven els seus beuratges: des de begudes carbòniques, les que en força casos van assolir un èxit tan efervescent com la seva pròpia naturalesa indica, fins a licors i destil·lats fets, distribuïts i consumits a magatzems i locals de casa nostra.


Matèries: Indústria alimentària ; Botigues i comerços ; Begudes alcohòliques ; Licors i aiguardents ; Producció ; Distribució comercial ; Empreses familiars
Àmbit:Garrotxa ; Pla de l'Estany ; Ripollès
Cronologia:[2018]
Autors add.:Nierga, Jordi (Ed.) ; Font, Mònica ; Estéban, Ramon ; Garcia-Arbós, Salvador
Accés: https://goo.gl/8kC6mH [Exemplar complet (accés restringit)]
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Sala de Lectura Miquel Pairolé (Quart); B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Ramon Vidal (Besalú); B. Marià Vayreda (Olot); B. Lambert Mata (Ripoll)


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 43
select
print
Text complet
Bookmark and Share
La Cervesa gironina / Albert Vilar, Ramon Buxó, Salvador Garcia-Arbós,[et al.]



En: Revista de Girona. Girona, núm. 298 (setembre-octubre 2016), p. 72-95 : il (Dossier


Matèries: Indústria alimentària ; Begudes alcohòliques
Àmbit:Girona, província
Cronologia:[0000 - 2016]
Autors add.:Vilar i Massó, Albert ; Buxó i Capdevila, Ramon ; García-Arbós, Salvador
Accés: http://www.raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/312338/402424 [Presentació del dossier]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 43
select
print

Bookmark and Share
Cerveses artesanes de Catalunya : les 60 millors / Cristina Nicolau i Roberto Pérez
Nicolau, Cristina


Valls : Cossetània, 2017
160 p. ; 24 cm (Sensacions, 6) 
ISBN 9788490346440

El llibre que teniu a les mans us permet fer un viatge amb els cinc sentits al món de la cervesa artesana catalana, tota una poesia líquida per als autors. Coneixereu els estils diferents que s'elaboren a casa nostra, ja siguin de la família de les rosses, morenes, negres, torrades, pèl-roges o àcides, així com les principals microcerveseries que hi ha al territori. Descobrireu què s'amaga rere cada ampolla de cervesa, amb una proposta de tast bàsica, notes sobre el maridatge, la seva història i les característiques més tècniques com el preu, les addicions o la graduació, amb espai també per a les cerveses sense gluten. Embarqueu-vos en aquest recorregut intens i saborosíssim per les 60 millors cerveses artesanes de Catalunya. (Editorial).



Matèries: Begudes alcohòliques ; Artesania ; Indústria alimentària
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[2017]
Autors add.:Pérez, Roberto


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 43
select
print

Bookmark and Share
Cerveses artesanes de la nostra terra / [redacció i disseny: Sergi Freixes]
Freixes, Sergi


Barcelona : Larousse, cop. 2015
58 p. : il. col. ; 18 cm
La forma del llibre imita la de l'envàs d'una ampolla de cervesa.
ISBN 9788416124879



Matèries: Begudes alcohòliques ; Artesania ; Indústria alimentària
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[2015]
Localització: Biblioteca de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 43
select
print
Text complet
Bookmark and Share
L'Inici de la cervesa a Barcelona amb les arrels al Poblenou / Francesc Cabana (Fàbriques i Empresaris)
Cabana i Vancells, Francesc


En: Icària : papers de l'Arxiu Històric del Poblenou. Barcelona, núm. 17 (2012) , p. 20 : il.


Matèries: Fàbriques ; Indústria alimentària ; Begudes alcohòliques
Àmbit:Poblenou - Barcelona
Cronologia:1872 - 1910
Accés: http://fotos.arxiuhistoricpoblenou.cat/download/111943-2/20-inici-cervesa.pdf
Localització: Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; B. Poblenou-Manuel Arranz (Sant Martí); B. Xavier Benguerel (Sant Martí-Barcelona)


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 43
select
print

Bookmark and Share
La Cervesa en l'època romana / [textos: David Moya ; traducció al català: Margarida Abras]
Moya, David


[Badalona] : Museu de Badalona, 2016
59 p. : il. col. ; 15 cm
Bibliografia. A la coberta: Badalona ciutat romana.
ISBN 9788488758897



Matèries: Epoca romana ; Begudes alcohòliques
Àmbit:Badalona
Autors add.:Abras Pou, Margarida (Trad.)
Autors add.:Museu de Badalona
Localització: Biblioteca de Catalunya; Museu de Badalona


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 43
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Els inicis de la indústria cervesera a Barcelona, 1815-1870 / Xavier Garcia Barber
Garcia Barber, Xavier


En: Recerques : història, economia, cultura. Barcelona, núm. 69 (2014) , p. 163-188
Notes a peu de pàgina. Resums en català i anglès.


Matèries: Indústria alimentària ; Begudes alcohòliques ; Productes industrials
Àmbit:Barcelona
Cronologia:1815 - 1872
Accés: https://www.raco.cat/index.php/Recerques/article/view/330691
Localització: Biblioteca de Catalunya; UAB: Humanitats (Hemeroteca)


Enllaç permanent a aquest registre



page 1 of 3
go to page          

Database  FONS : Advanced form

   
Search:
in field:
 
1     
2   
3